Coaching presentatoren

Een presentator moet zijn vak uitoefenen voor het oog van een groot publiek en dat maakt presentatoren kwetsbaar. Hij of zij ontvangt alle lof, maar ook de hoon van pers, publiek of vakgenoten. En dat niet alleen tijdens een vergadering in de beslotenheid van een redactie, maar ook in de krant, op straat of op een verjaardag. Een presentator bevindt zich soms op een eilandje: De directe collega’s van het programmateam werken dagelijks samen, maar de presentator wordt vaak pas op het laatste moment bij een programma of opname betrokken. Bovendien is er vaak weinig contact met andere presentatoren.
Voor radio- en televisiepresentatoren kan het prettig zijn een individueel coachingsprogramma te volgen waarin, afhankelijk van de wensen, uitzendingen teruggekeken en geanalyseerd worden, thema’s aan bod komen als samenwerken met de redactie, communiceren met de eindredacteur, voorbereiding op een uitzending of omgaan met spanning.

Vraag vrijblijvend informatie

Vertel!

Meer weten? Lees ook Vertel!. Een praktische en persoonlijke handleiding die er voor zorgt dat je nog beter je verhaal gaat vertellen.

- Over het boek
- Aanvullende fragmenten
- Het boek bestellen