Coaching presentatoren

Met een coach die weet wat het is om te presenteren. Karin heeft 30 jaar radio- en televisie ervaring, zowel voor als achter de camera of microfoon, en weet dus hoe kwetsbaar je bent als je je vak uit moet oefenen voor het oog van een groot publiek. Je ontvangt alle lof, maar ook de hoon van pers, publiek of vakgenoten. En niet alleen tijdens een redactievergadering, maar ook in de krant, op straat en de sociale media. En die praktijkervaring van Karin is van belang, want een presentatorencoach moet snappen hoe het werkt op een redactie, in een studio of op lokatie. Moet weten dat een presentator zich soms op een eilandje bevindt, maar ook hoe je ervoor zorgt dat de redactie en de presentator optimaal kunnen samenwerken. Met coaching presentatoren zorg je niet alleen voor het beste resultaat tijdens de uitzendingen, maar ook tijdens interviews waarin je als presentator jezelf en je programma’s moet verkopen.

Coaching presentatoren geen overbodige luxe!

Van sporters vinden we het allemaal heel normaal dat die een coach hebben. Presenteren voor radio of televisie is te vergelijken met topsport. Vijfennegentig procent van het werk bestaat uit voorbereiding, maar tijdens die laatste vijf procent moet een topprestatie neergezet worden. Dat lukt alleen als een presentator de mogelijkheid heeft constant te werken en te schaven aan zijn of haar interview- en presentatietechniek. Het voorkomt presenteren of interviewen op de automatische piloot, het houdt de presentator scherp en zorgt ervoor dat het publiek steeds weer verrast wordt.

Halfjaarlijkse onderhoudsbeurt

Coaching presentatoren is niet alleen van belang wanneer een presentator begint bij radio of televisie, en er gewerkt moet worden aan presentatie- en interview vaardigheden. Ook veel ervaren presentatoren kiezen voor een soort halfjaarlijkse onderhoudsbeurt: afhankelijk van de wensen worden uitzendingen teruggekeken en geanalyseerd, komen thema’s aan bod als samenwerken met de redactie, communiceren met de eindredacteur, voorbereiding op een uitzending of omgaan met spanning of publiciteit.

Vraag vrijblijvend informatie

Vertel!

Meer weten? Lees ook Vertel!. Een praktische en persoonlijke handleiding die er voor zorgt dat je nog beter je verhaal gaat vertellen.

- Over het boek
- Aanvullende fragmenten
- Het boek bestellen