Perfectie is vooral heel erg saai

Een verteller die licht slist, een overduidelijk accent heeft, geen moment stilstaat en als gevolg van dyslexie zijn tekst niet meer in zijn kaartjes kan vinden. Als je het zo beschrijft lijkt het alsof ik het hier over een slechte presentatie heb en toch is dat verre van waar. Jamie Oliver is een geweldige verteller. Hij straalt passie uit en zorgt ervoor dat ik al na een paar seconden op het puntje van mijn stoel zit.

Jamie vertelt geen algemeen verhaal, hij maakt het klein en persoonlijk door mensen met naam en toenaam te noemen en aan ons voor te stellen. Dat zorgt ervoor dat je meeleeft en emotie voelt. Hij maakt ook regelmatig gebruik van humor in zijn verhaal. Dat zorgt er niet alleen voor dat het leuk is om naar te luisteren, maar ook dat de toehoorders ontspannen. Zoals je in het boek hebt kunnen lezen laten ontspannen mensen zich makkelijker overtuigen.

Rond 13 minuten zie je een geweldig voorbeeld van het tastbaar maken van grote getallen. Natuurlijk weten we dat te veel suiker eten ongezond is, maar pas al Jamie een hele kruiwagen met suikerklontjes omkiept op het podium snap ik om hoeveel suiker het in dit geval gaat.

 

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Getagd met , , , , ,