Presentatie tips met fragmenten

Om meer inzicht te krijgen in je eigen presentatie kan het helpen om naar anderen te kijken. In het boek Vertel! geef ik je presentatie tips om jouw manier van verhalen vertellen toegankelijker, spannender of begrijpelijker te maken. Op deze plek laat ik je fragmenten zien met verschillende manieren van verhalen vertellen en presenteren. Ik ga je nergens dicteren hoe het moet en toon al helemaal geen voorbeelden van presentaties die ik ronduit slecht vind. Ik laat je presentaties zien waar ik een verhaal bij te vertellen heb, waarbij ik je presentatie tips kan geven en die duidelijk maken dat er geen ‘altijd’ of ‘nooit’ bestaat.

Kijk hier voor de nieuwste fragmenten met presentatie tips
 • Het kan ook té goed zijn
  Regina Hartley vertelt een geweldig verhaal: het is persoonlijk, heeft een heldere boodschap, er zit humor in, een mooie opening en ze bewandelt nergens onnodige zijpaden. En toch raakt het me niet.
  Lees meer
 • Sta nou eens stil!
  Sta nou eens stil, denk ik de hele tijd tijdens de speech van Siddhartha Mukherjee. Het lopen leidt me zo af dat ik zijn verhaal twee keer afspeel voordat ik snap wat hij vertelt. Jammer, want Mukherjee is een goede spreker. Hij verstaat de kunst om een ingewikkeld verhaal, toegankelijk te vertellen.
  Lees meer
 • Rust, contact met publiek én goeie PowerPoint.
  Alaa Murabit vertelt op een mooie rustige manier, is niet bang om stiltes te laten vallen en communiceert met het publiek. Ze gebruikt haar persoonlijke verhaal om de boodschap te versterken en maakt ook nog eens heel goed gebruik van de PowerPoint.
  Lees meer
 • Waarom stotteren niet erg hoeft te zijn
  Over stotteren tijdens het presenteren, het gebruik van spiekbriefjes en je kwetsbaar opstellen. Een presentatie van Megan Washington.
  Lees meer
 • Wat een orkaan! Verfrissend. Maar niet te lang
  Jill Shargaa bruist van energie, haar lichaam, haar gezicht en haar stem bewegen maximaal. Verfrissend. Maar er zijn grenzen aan wat de toehoorders aankunnen.
  Lees meer

Benieuwd naar de alle fragmenten? Bekijk alle fragmenten…

Zoeken op onderwerp
Je kunt presentaties ook zoeken op onderwerp. De meeste fragmenten zijn getagd met meerdere onderwerpen: er valt bijvoorbeeld iets te zeggen over iemands houding, maar ook over de opening of de structuur van het verhaal. Je hoeft de filmpjes vanzelfsprekend niet helemaal te kijken om een idee te krijgen.