Een bikkel met gevoel

Stanley McChrystal heeft een krakende stem en loopt meer heen en weer op het podium dan me lief is. Maar ik vergeef het hem omdat hij op zeer persoonlijke wijze vertelt wat leiderschap voor hem betekent. Hij vertelt verhalen, dringt me geen mening op, maar vertelt een ervaring. Hij vertelt beeldend, beschrijft situaties en personen. En doet dat allemaal met genoeg details om me een plaatje op mijn netvlies geven, maar zonder onnodig uit te weiden. Op die manier neemt hij me mee naar het moment, voel ik de emotie en de spanning.

Kwetsbaarheid
Tenslotte stelt McChristal zich kwetsbaar op, vertelt niet alleen over zijn successen, maar ook over zijn fouten, twijfels en angsten. Dit alles zorgt er voor dat ik naar een echt mens zit te kijken en luisteren en dat zijn verhaal me raakt, ontroert en aan het denken zet.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Getagd met , , , , , , , ,