Interviewtraining

Hoe bereid ik een interview voor? Hoe zorg ik er voor dat iemand aan ‘de keukentafel’ net zo goed praat als tijdens het uiteindelijke gesprek, hoe krijg ik de beoogde informatie boven tafel, ga ik om met de stress van de interviewkandidaat of zorg ik er voor dat de geïnterviewde onbevangen en aansprekend een verhaal vertelt? Allemaal vragen waar je een antwoord op krijgt tijdens deze interviewtraining.

Effectief vragen stellen

Vragen stellen lijkt zo simpel. We doen het de hele dag. Toch wordt het anders wanneer je beroepsmatig vragen moet stellen, bijvoorbeeld tijdens een interview voor radio, televisie of schrijvende pers. Maar ook bij een gesprek waarin je als arts, advocaat, rechercheur of wetenschapper helder probeert te krijgen hoe een verhaal precies in elkaar steekt. Dan komt het er op aan de juiste vragen te stellen, te snappen wat het effect van die vragen is.

Interviewtraining met theorie en praktijk

Tijdens de interviewtraining besteedt Karin aandacht aan het informatieve, human interest en/of confronterende interview. Ze geeft aanwijzingen en aanbevelingen op basis van haar jarenlange ervaring met interviewen, haar mensenkennis en een grote dosis theorie.

Vraag vrijblijvend informatie aan