Mediatraining

Hoe bereid ik me voor op een interview? Hoe zorg ik ervoor dat ik ontspannen een verhaal kan vertellen en me tijdens het interview niet zo laat imponeren dat ik vergeet mijn boodschap naar voren te brengen. Op al die vragen is geen eenduidig antwoord te geven. Het geven van interviews is geen exacte wetenschap. Gelukkig niet. Wat in het ene interview geweldig werkt, is in het andere dodelijk, een advies dat de één goed kan gebruiken, moet een ander vooral naast zich neerleggen.

Er zijn natuurlijk wel richtlijnen te geven. Er zijn valkuilen, er zijn manieren om jouw boodschap goed over te laten komen en er zijn dingen die bijna nooit werken. Tijdens de mediatraining wordt de trainee geïnterviewd over zijn of haar eigen onderwerp. De valkuilen of leerdoelen die vooraf door de trainee werden aangegeven zijn in die interviews verwerkt.

Bij het voorbereiden op confronterende interviews zal de training gegeven worden door twee trainers: Karin de Groot en een journalist die gespecialiseerd is in het houden van confronterende interviews.

Vraag vrijblijvend informatie aan