Presentatiecoach

Een belangrijke presentatie kun je maar één keer geven. Zorg dus dat die speech een succes wordt. De meeste grote sprekers schakelen dan ook de hulp van een presentatiecoach in om zo’n toespraak onvergetelijk te maken. Met Karin als presentatiecoach kijken jullie samen naar allerlei aspecten van je verhaal: Hoe bouw je de presentatie op? Hoe begin je, hoe eindig je? En hoe zorg je ervoor dat je verhaal spannend blijft? Allerlei zaken die van belang zijn wanneer je een langere presentatie moet houden.

Een presentatiecoach voor het beste resultaat

Een eerste versie van de speech wordt voorbereid door de spreker zelf (alleen of in samenwerking met Karin). Aan de hand van een proef-presentatie wordt geschaafd en aangepast om opbouw, spanningsboog, overtuigingskracht en amusementswaarde optimaal te maken. Er wordt dieper in gegaan op het ‘echt’ vertellen, stemgebruik en houding, maar Karin besteedt ook aandacht aan de verschillende manieren om een verhaal op te bouwen, interactie met de toehoorders, improviseren, gebruik maken van humor, verontwaardiging of ontroering. Sprekers volgen vaak eerst de basis Presentatietraining.

Een presentatiecoach is zeer geschikt voor mensen die incidenteel of regelmatig als spreker gevraagd worden. De perfecte voorbereiding op het vertellen van een overtuigend verhaal.

Karin: ‘Ik coachte ooit een directeur van een groot bedrijf voor een presentatie die hij voor het voltallige personeel moest houden. Hij nodigde mij ook uit, dus ik zat op de tribune terwijl hij sprak. Niemand wist dat ik hem gecoacht had en dat wilde ik ook graag zo houden, maar ik moest af en toe moeite doen mijn gezicht in de plooi te houden. Om me heen hoorde ik mensen hun verbazing uitspreken. Ze hadden hem nog nooit zo bevlogen horen vertellen, waren enthousiast over de plannen en liepen opgetogen de zaal uit. Aan de boodschap was niks veranderd. Aan de verpakking wel En dat werkte.’

Vraag vrijblijvend informatie aan

Vertel!

Meer weten? Lees ook Vertel!. Een praktische en persoonlijke handleiding die er voor zorgt dat je nog beter je verhaal gaat vertellen.

- Over het boek
- Aanvullende fragmenten
- Het boek bestellen