Over Karin

Mensen laten stralen, dat is wat Karin de Groot doet. Of dat nou is doordat ze hen een training geeft, coacht of interviewt, altijd zal ze proberen ervoor te zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen, mooie verhalen vertellen en dicht bij zichzelf kunnen blijven. ‘Nieuwsgierig, een goede voorbereiding, humor, stressbestendig en betrokken’ zijn beschrijvingen die op haar van toepassing zijn.

Na de Academie voor de Journalistiek begon Karin in 1987 bij de NCRV met het programma Ja, Natuurlijk. Presentatie, itemregie en redactie van tientallen radio- en televisieprogramma’s volgden, voor de NCRV en later voor de KRO. Zeer uiteenlopende programma’s waren het: Van het journalistieke Ongelooflijke Verhalen tot de Nationale Karaktertest. Van programma’s over emoties als Heb Ik Genoeg of Nirvana tot het uiterst luchtige Nederland Komt Thuis. Bij de radio bijvoorbeeld Willem Wever, Cappuccino of Groot op 5, een dagelijks radioprogramma.
Zes jaar lang presenteerde Karin het programma Spoorloos en interviewde ze daarvoor talloze gasten. Met dit programma won ze in 2001 de Televizierring.

Kijk hier voor een overzicht van de programma’s.

De laatste jaren geeft Karin presentatie- en interviewtrainingen, coacht ze presentatoren en begeleid ze ervaren sprekers bij belangrijke presentaties. Zelf werd ze getraind en gecoacht door Oscar van der Kroon, Judith Bosch, Frank Schaper, Suzanne Piët en Bob de Ronde. Wat ze heeft meegekregen van deze trainers en coaches en de ervaring van bijna 30 jaar radio en televisie brengt ze nu over op anderen. Haar streven is altijd dat iemand zo dicht mogelijk bij zichzelf blijft, maar zich bewust wordt van het effect van de verschillende manieren van interviewen of presenteren. Dit leidt niet alleen in vrijwel alle gevallen tot een gevoel van rust in het hoofd van de interviewer/presentator, maar leidt ook tot een effectievere manier van interviewen/presenteren.

Bij het coachen maakt Karin gebruik van een combinatie van Oplossingsgericht Coachen, NLP en haar jarenlange praktijkervaring.

Naast het trainen en coachen is Karin kandidatenbegeleider bij het programma Wie Is De Mol en schreef ze twee romans: Geheime Visite (2008) en Schaduwwaarheid (2011). In 2015 verscheen het boek Vertel! Een praktische en persoonlijke handleiding die er voor zorgt dat je nog beter je verhaal gaat vertellen. Klik hier voor meer informatie over het boek.

Vraag hier vrijblijvend informatie.