Presentatietraining die werkt!

Presenteren is een vak! Maar ook een vaardigheid die niet professionele presentatoren met de juiste begeleiding en training kunnen ontwikkelen. Als je wilt leren presenteren, is de basis presentatietraining een uitstekend begin. Een goed verhaal staat of valt tenslotte met de manier waarop het gebracht wordt. Op basis van jarenlange ervaring als presentator en trainer en de nodige mensenkennis weet Karin het beste in mensen naar boven te brengen. Tijdens deze training leer je op een ‘natuurlijke’ manier een verhaal te vertellen. En het op zo’n manier te presenteren dat de boodschap onmiskenbaar is.

Presentatietraining met praktische tips en technieken

De training bestaat uit een gedeelte theorie, maar vooral veel praktijk. Presenteren leer je door het te doen. Kijk hier voor aandachtspunten tijdens de training

  • Houding
  • Stemgebruik
  • Ademhaling
  • Intonatie
  • Natuurlijke manier van presenteren
  • Variatie in klank en kleur
  • Aandacht toehoorders vasthouden
  • Boodschap overbrengen
Een persoonlijke presentatie

Karin: ‘Het heeft geen enkele zin je tijdens het presenteren aan een enorme lijst presentatietechnieken en –regels te houden. Mensen worden daar stijf en onnatuurlijk van. Ik probeer tijdens een training die aanwijzingen te vinden die passen bij die ene persoon. Dat zijn er nooit meer dan drie, maar wel precies die drie aanwijzingen die een enorme stap vooruit garanderen. Dat is soms even zoeken, maar geloof me, het lukt altijd.’

De ervaring leert dat een individuele training het meest effectief is. Tijdens een intensief dagdeel van 3 uur worden grote stappen gezet op weg naar een betere, heldere en meer ontspannen presentatie.

Voor een langere presentatie, of als vervolg op deze presentatietraining, kun je gebruik maken van Karin als speech coach.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Vertel!

Meer weten? Lees ook Vertel!. Een praktische en persoonlijke handleiding die er voor zorgt dat je nog beter je verhaal gaat vertellen.

- Over het boek
- Aanvullende fragmenten
- Het boek bestellen