Mediatraining

Zorg dat je die ene kans goed benut. Je weet nooit of je een tweede krijgt!
Een interview geven voor radio of televisie vraagt echt iets anders van je dan college geven, een goed verhaal vertellen aan vrienden of een presentatie houden voor collega’s. Het vraagt een andere manier van vertellen. Je moet de kijker of luisteraar binnen een paar seconden op het puntje van de stoel krijgen, nieuwsgierig maken én amuseren. Ook als het gaat om een inhoudelijk verhaal. Het is de enige manier om de aandacht vast te houden. Deze mediatraining zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent.

Geen exacte wetenschap

Omgaan met de media en het geven van interviews zijn geen exacte wetenschap. Wat in het ene interview geweldig werkt, is in het andere dodelijk. Een advies dat de één goed kan gebruiken, moet een ander vooral naast zich neerleggen. Een vraag die ik regelmatig krijg is ‘Ik ben gevraagd voor een interview. Moet ik het doen?’ En dan vervolgens natuurlijk ‘wat ga ik vertellen, hoe bereid ik me voor,’ en last but not least ‘wat trek ik aan?’

Mediatraining op maat

Op al die vragen is geen eenduidig antwoord te geven. Er zijn natuurlijk wel richtlijnen te geven. Er zijn valkuilen, er zijn manieren om jouw boodschap goed over te laten komen en er zijn dingen die bijna nooit werken. Tijdens de mediatraining wordt aan al die zaken aandacht besteed. We oefenen interviews, kijken terug en bespreken waar het helderder kan, leuker, spannender.

Lees ‘Wetenschap verkopen met een persoonlijk verhaal’, over hoe een mediatraining een gemiste kans bij De Wereld Draait Door had kunnen voorkomen.

Vraag hier vrijblijvend informatie.